Complex voor de productie van gevriesdroogde producten

Technische informatie Complex voor de productie van gevriesdroogde producten

  • Vriesdroogtechnologie is een droogproces waarbij vocht uit vers ingevroren voedsel onder vacuümomstandigheden wordt verwijderd. Met deze technologie kunt u de rijke smaak, kleur en geur behouden, evenals de gunstige eigenschappen van het product.
  • De apparatuur is ontworpen voor de continue verwerking van grote volumes en productie van producten zoals gevriesdroogde koffie, thee, fruit, groenten, vlees, zeevruchten en kant-en-klaarmaaltijden.
  • Het pakket omvat vacuümdroogkamers, een monorail transportsysteem met karren voor bakplaten, diepvriezers, automatische trayvullers en een productverpakkingslijn.

Vibrerende productdispenser

Technische informatie Vibrerende productdispenser

  • Het apparaat is ontworpen om sublimatortrays automatisch te vullen met bevroren grondstoffen en stelt u in staat de grondstoffen gelijkmatig over de trays te verdelen zonder menselijke tussenkomst.

Hakmolen voor gevriesdroogde producten

Technische informatie Hakmolen voor gevriesdroogde producten

  • Het fijnhakken van een product vindt plaats wanneer de deeltjes ervan botsen, veroorzaakt door een verandering in de luchtstroomsnelheid. De potentiële turbulente werveling creëert een classificatie-effect waarbij fijne deeltjes met de luchtstroom meebewegen en via een centrale uitlaat in de maalkamer de molen uit worden gevoerd, waar ze vervolgens door een filter worden opgevangen. Grote deeltjes blijven in de maalkamer achter.
  • Slijpfijnheid in het bereik van 10-150 micron
  • Eenvoudig ontwerp voor eenvoudige inspectie en reiniging
  • Geen bewegende delen
  • Geen warmteontwikkeling
  • Roestvrijstalen constructie, het oppervlak waarmee het product contact maakt is van een hoogwaardige afwerking (afhankelijk van bestelling)

Productielijn voor het invriezen van broccoli en bloemkool

Beschrijving van de lijn Broccoli en bloemkool

  • De lijn is ontworpen voor de verwerking van broccoli en bloemkool.
  • De barbotage wasbak reinigt het product grondig van verontreinigingen.
  • Snijmachine, snijdt broccoli automatisch in roosjes
  • De blancheur gebruikt stoom om het product in de gewenste conditie te brengen; het in de blancheur geïntegreerde koelsysteem zorgt ervoor dat de grondstof kan afkoelen voordat het vriesproces begint.
  • Met de IQF-snelvriestunnel kunt u grondstoffen invriezen en hun vloeibaarheid behouden.
  • Het glazuren van grondstoffen na het vriesproces geeft het product een verkoopbaar uiterlijk en beschermt het tegen uitdrogen.
  • Met de verpakkingslijn kunt u de eindproducten verpakken.

Verwerkingslijn voor wortelgewas

Beschrijving van de lijn Verwerkingslijn voor wortelgewas

  • De lijn is ontworpen voor het verwerken van wortelgroenten voor het invriezen.
  • Uitwerptrechter die het product gelijkmatig over de lijn verdeelt.
  • De trommelscheider zorgt voor scheiding van stenen en grond. Het reinigen gebeurt zonder water, waardoor de levensduur van de apparatuur en de efficiëntie ervan worden verlengd.
  • Een barbotage wasbak met extra waternevel spoelt het resterende vuil en andere verontreinigingen weg.
  • De lijn kan worden uitgerust met een stoom-thermische reinigingsmachine,
  • Een blancheur met geïntegreerd koelsysteem bespaart geld, transporttijd en benodigde ruimte.
  • Een vibrerende waterverwijderaar draagt bij aan een efficiënter vriesproces

Verwerkingslijn voor groene erwten

Beschrijving van de lijn Groene erwten

  • Een stortbunker die het product gelijkmatig over de lijn verdeelt.
  • Gevoelige luchtzuivering van onzuiverheden beschadigt het product zelf niet.
  • De blancheur heeft de mogelijkheid om de temperatuur en verwerkingstijd voor verschillende producten aan te passen.
  • Een blancheur met geïntegreerd koelsysteem bespaart geld, transporttijd en benodigde ruimte.
  • Een vibrerende waterverwijderaar maakt het vriesproces efficiënter.
  • Op verzoek van de klant kunnen diepvrieserwten verpakt worden.
  • Mogelijke combinatie met de verpakkingslijn.

Productielijn voor het invriezen van bessen

Beschrijving van de lijn Invriezen van bessen

  • Luchtafscheider voor de eerste fase van zuivering van onzuiverheden.
  • Een vibratiescheider met V-vormige kanalen scheidt de stokjes en naalden.
  • De overblijfselen van de bloemen en stengels worden door wrijving tegen elkaar gescheiden op een speciale separator.
  • Dankzij de polijstmachine voor bessen wordt het product ontdaan van kleverige resten van steeltjes en bloemen en behoudt het een mat oppervlak.
  • De laatste fase kan, afhankelijk van de behoeften van de klant, het verpakken in geprefabriceerde of individuele verpakkingen zijn

Productielijn voor het invriezen van aardbeien

Beschrijving van de lijn Invriezen van aardbeien

  • De barbotage wasbak spoelt het product grondig af en vermindert het waterverbruik dankzij de gesloten cyclus.
  • Met het verzamelsysteem voor drijvend vuil kunt u insecten en drijvend vuil verwijderen, zodat verontreinigingen niet worden overgebracht naar de volgende fasen van de productielijn.
  • Wanneer het product in contact komt met de borstelwas, wordt het grondig gereinigd. Borstels verwijderen het resterende vuil.
  • Dankzij de vibrerende waterverwijderaar plakt het product niet aan elkaar tijdens het invriezen.
  • De lijn is universeel en kan na het aardbeienseizoen gebruikt worden met andere producten zoals bessen, bonen, paprika, ui etc.

Productielijn voor het invriezen van kersen en pruimen

Beschrijving van de lijn Productielijn voor het invriezen van kersen en pruimen

  • De barbotage wasbak spoelt het product grondig af en vermindert het waterverbruik dankzij de gesloten cyclus.
  • Restwater verwijderen met behulp van een trilzeef
  • Efficiënte steeltjesverwijdering
  • Kalibratie van kersen volgens verschillende diameters, op basis van de wensen van de klant.
  • Ontpitten
  • Met zijn hulp een veegmachine wordt de pulp gescheiden van de pit, wat resulteert in twee extra bijproducten die kunnen worden gebruikt
  • Vóór de invriesfase wordt het sap dat ontstaat tijdens de verwerking van kersen verzameld met behulp van een vibrerende waterverwijderaar.
  • Het verwijderen van overtollig sap heeft een positief effect op het invriesproces en verbetert de tunnelprestaties.

Productie- en verwerkingslijn voor champignons

Beschrijving van de lijn Productie- en verwerkingslijn voor champignons

  • De barbotage wasbak spoelt het product grondig af en vermindert het waterverbruik dankzij de gesloten cyclus.
  • Met behulp van een vacuümkamer worden paddenstoelen geïmpregneerd om ze te verzadigen met een waterige oplossing die nodig is voor verdere verwerking en het verhogen van het gewicht van het product.
  • Borstelgootsteen voor grondige reiniging, met een gesloten circulatiesysteem vermindert het verbruik van technisch water en de bedrijfskosten
  • Oplossingen voor invriezen en conserveren in potten.
  • De veelzijdigheid van de verpakkingslijn en het gemak van aanpassing aan verschillende soorten verpakkingen. Na het invriezen kunt u de champignons verpakken in zakken of dozen.

Productielijn voor fruitpuree

Beschrijving van de lijn Productielijn voor fruitpuree

  • Productiviteit tot 8t/uur.
  • Inpakken met verschillende soorten verpakkingen
  • Veelzijdigheid, inzetbaar voor diverse soorten grondstoffen.
  • Gelijkmatig malen van het product
  • Duurzaam ontwerp, gemakkelijk schoon te maken.

Productielijn voor het invriezen van frambozen

Beschrijving van de lijn Productielijn voor het invriezen van frambozen

  • Effectieve kalibratie van frambozen per fractie met behulp van een vibrerende zeef. Hierna worden twee soorten producten verkregen: «extra» frambozen en «gris».
  • Uniforme structuur bij het pletten van frambozen “gris”.
  • De luchtafscheider blaast al het lichte vuil en steeltjes weg.
  • Eliminatie van stof gegenereerd tijdens het proces met behulp van stofafscheiders om overmatige ophoping van stof in de directe omgeving van de machine te voorkomen.
  • Kan gebruikt worden voor andere producten
  • Mogelijkheid tot gecentraliseerde controle van de prestaties van de gehele lijn
  • Groot bereik voor de aanpassing van bedrijfsparameters

Productielijn voor het invriezen van gemengde groente

Beschrijving van de lijn Productielijn voor het invriezen van gemengde groente

  • Productiviteit tot 6t/u.
  • Bereiding van het mengsel volgens vastgestelde recepten
  • Flexibele en eenvoudige integratie van nieuwe recepten in de productie
    • Automatische dosering
  • Mogelijkheid om mengsels van meerdere componenten te creëren dankzij het modulaire ontwerp
  • Gecentraliseerde controle over de gehele lijn met prestatiebewaking
  • De lijn kan optioneel worden uitgerust met een optioneel aanvoer-/doseersysteem voor specerijen en gedroogde groenten. Het uiteindelijke groentemengsel kan worden verrijkt met een mengsel van kruiden of andere additieven.
  • Groot bereik voor de aanpassing van bedrijfsparameters
  • Optimaliseren van mediaconsumptie
  • Snel rendement op uw investering
  • Compacte oplossingen

Verwerkingslijn voor duindoorn

Beschrijving van de lijn Verwerkingslijn voor duindoorn

  • Productiviteit van 1 tot 3 t/u
  • De verzamelde takken met duindoornvruchten worden ingevroren, waardoor de scheiding van de vruchten van de takken enorm wordt vergemakkelijkt, zonder de duindoorn te beschadigen.
  • Effectieve scheiding van takken op de separator met behulp van een schudsysteem.
  • Elimineert het risico op verwondingen veroorzaakt door doornen vanwege handmatig werk
  • De luchtafscheider voorkomt dat verontreinigingen andere delen van de lijn bereiken.
  • De lijn vereist een minimum aantal mensen om te kunnen werken; er is alleen iemand nodig om het product te controleren na scheiding van de takken

Productielijn voor het invriezen van spinazie

Beschrijving van de lijn Productielijn voor het invriezen van spinazie

  • Productiviteit tot 5 t/u
  • Meertraps verwijderen en wassen van verontreinigingen
  • Voorbereiding voor het verpakken van vers en
  • bevroren product
  • Gebruiksgemak tijdens bediening van de apparatuur
  • Minimum aantal operators
  • Verlaag de energie- en waterkosten
  • Snel rendement op uw investering
  • Compacte oplossingen

Productielijn voor het verpakken in zakken en kartonnen dozen

Beschrijving van de lijn Productielijn voor het verpakken in zakken en kartonnen dozen

  • Productiviteit tot 5 t/u
  • Verschillende soorten verpakkingen: kartonnen dozen, papieren zakken, plastic zakken, bakjes, octabins
  • Geschikt voor het verpakken van verse en diepvriesproducten
  • Handige bediening tijdens het gebruik van apparatuur met een gewicht van 5 tot 30 kg per portie
  • Minimum aantal operators
  • Extra portiecontrolesysteem
  • Groot aanpassingsbereik van lijnbedieningsparameters en gegevensarchivering
  • Mogelijkheid om individuele lijnmachines in andere processen te gebruiken

Transportband met metaaldetector

Technische informatie Transportband met metaaldetector

  • De transportband is ontworpen om dozen, zakken, trays en andere verpakkingen te verplaatsen en biedt tevens gelijktijdige inspectie op de aanwezigheid van metaaldeeltjes in producten.

Vibrerende productdispenser

Technische informatie Vibrerende productdispenser 2

  • Het apparaat is ontworpen voor het verpakken van porties bevroren en verse groenten en fruit in zakken of kartonnen dozen.
  • Het belangrijkste voordeel van deze machine zijn de hoge prestaties tijdens gebruik.
  • De machine doseert het product door middel van trillingen in de laadkorf, waar het wegen plaatsvindt. Nadat een bepaalde hoeveelheid van het product is afgewogen, wordt het in een verpakking gedoseerd, dit kunnen zakken of kartonnen dozen zijn. Tijdens het doseerproces wordt de gewichtswaarde voortdurend weergegeven.
  • Deze machine is voorzien van twee kleppen in het doseersysteem. De grote is verantwoordelijk voor de dosering, de tweede kleinere is voor de controletoevoeging van het product.
  • Afhankelijk van de gewenste prestatie kunnen meerdere soorten weging in dezelfde machine worden geconfigureerd.
  • Bovendien vereist de bediening van deze machine geen groot aantal werknemers, waardoor de verpakkingstijd van producten aanzienlijk wordt verkort.

Dozensluitmachine

Technische informatie Dozensluitmachine

  • Het apparaat is ontworpen om kartonnen dozen automatisch te sluiten, waardoor de aanwezigheid van een operator niet vereist is.
  • Het vertegenwoordigt een belangrijke schakel in het automatiseringsproces van diepvriesvoedselverpakkingen.
  • Het wordt gebruikt op productielijnen waar het verpakken van producten in kartonnen dozen vereist is.

Transportband voor producten

Technische informatie Transportband voor producten

  • Het doel van dit apparaat is het nauwkeurig doseren en wegen van verse groenten.
  • Afhankelijk van de behoeften van de klant kan de machine een van de vele recepten selecteren die in het geheugen zijn opgeslagen en beginnen met wegen nadat het gewenste gewicht is ingevoerd.
  • Het apparaat is ontworpen voor dosering in zowel dozen als zakken en is ontworpen om de handmatige arbeid van de operator tot een minimum te beperken.
  • Deze dispenser is een overgang naar de volgende verpakkingsfase, waaronder het naaien van zakken of het sluiten van dozen. De machine is ontworpen voor het doseren van hele producten zoals bieten, aardappelen of wortelen.

Geïnteresseerd in onze producten en aangeboden diensten?

NEEM CONTACT MET ONS OP

Wij helpen u de optimale oplossing te vinden

Door op de knop te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met de gebruikersovereenkomst en dat u het Privacybeleid heeft gelezen

PRODUCTIELIJNEN
© 2024 Technocool. Alle rechten voorbehouden.
Privacybeleid
Omhoog PRODUCTIELIJNEN